Wednesday, 24 December 2014

22 Disember 2014.

Bismillahirahmanirrahim....
Assalamualaikum w.b.t..

Hai evelibadi. Hello helo hello. How are you doing? Wahahaha speaking kau. Hihi korang camne sihat tak? Ambe sihat aje tapi mata bengkak sikit hehehe. Apa cer result mazlin? Nak tahu nak tahu? HAHA setia membaca kay hehehe.

Tepat jam 4:47 a.m. 22 December 2014,
Diri ini tiba tiba terkejut sendiri. Memang pelik lah sebab selama ni tak pernah pun bangun awal cenggitu haha. Selama ni subuh lewat sokmo hehehe ops terlebih jujur hehehe. Emm so bangun bangun tengok henset dah pukul 4.47. Try nak tidur balik tapi tak boleh. Yelah kan orang cakap "Mandi tak basah, makan tak kenyang, tidur tak lena" hoh gitu.. Now ada experience dah macam tu hehehe.

Bangun tu terus mandi, siapkan diri. Ada masa lagi sebelum subuh, isikan masa dengan qiamulail alhamdulillah. Tapi tak dapat khusyuk mana lah kan sebab duk mikir pasal result fuh. Insyaallah diterima Allah lah tu amin hehehe. Lepas siap solat terus menuju ke iron board. Cari iron nak buat apa lagi gosok baju sekolah lah kan. Sebenarnya I gosok baju MPP. Hahaha so what? Em I MPP 2013, 2014 dah taknak sebab PT3 lol hahaha alasan nawok ok hehe. Cakap kat group tak jumpa tudung putih lah apa lah hahaha lol alasan semua tu sorry guys hehehe. Ni lah last time pakai baju nyela ni. Baju kuning bos haha. Megang molek masuk dewan haha. Nak rasa saat terakhir pakai baju pemimpin lol. Mengada tak mengada tak? Kikikiki... Neway tudung makin ketat. Nok royaknye makin gemuk waaaaaaaa. Pastu tetas k hehe.

Lepas siap iron, tengok Despicable Me 2 kat laptop. Lahai hilangkan nervous lah hehehe. Sedar tak sedar dah pukul 6.30 pagi. Terus kejutkan ayah untuk solat. Ayah lepas solat terus ke stesen buat kerja sikit. Pastu I layan Bubu. Mandikan dia. Bagi makan. Neway Bubu tu type of cat okay eh no kitten hehehe. Niko Niki tak dilayan sebab babil tak dengar cakap hehe. Hah neway niko niki is the type of rabbits hehehe. Sedar tak sedar lagi,, dah pukul 7.47.. terus kejutkan kak awin dan ibu suruh siap siap sebab ayah cakap nak bertolak pukul 8 kan.

Ayah sampai rumah pukul 8.20. Tak kisah pun ayah lambat sebab mereka berdua masih tak siap haih perempuan perempuan lol hahahaha. Lepastu terus gerak ke sekolah. Adik adik adik ditinggalkan di rumah bersama bibik kerana mereka masih melayan mimpi indah lol ayat skema hehe. So kami pergi lah berempat hihi.

Lebih kurang sampai sana dalam pukul 9.15 pagi. Majlis nampaknya dah start dengar pelaporan markah daripada Cg Zeeha PK HEA. Masuk masuk terus nak meluru ke kengkawan sebenarnya tapi ibu tarik suruh duk dengan ibu hehe. Duk depan sekali kot haha mangat pelik. Barisan depan sekali barisan guru lelaki. Lahai ibu ayah ku. Malu sia okay layan je. Pastu terus penyerahan transkrip bagi pelajar 11 A. 11 A 11 orang. Tahniah belake deh nah muah ciked. Saya tidak tergolong ok hm masa tu dah nak nangis berselok ase. Masih tak dapat estimate berapa dapat nanti.


Analisa 'A'


Lepas je pembahagian transkrip sek sek 11 A tu, MC iatu Ustaz Zaidi cakap yang kena ambil transkrip di belakang. Okay terus meluru ke belakang dan cari corner kelas 3 Abu Amru. Nampak cikgu Arida dan cikgu Azira. Lawa sangat mereka.. wiwitt hehehe. Aku sorang je duduk yang lain tak nak duduk sebab semua nervous haha. Cikgu Arida cari nama aku.. tet tet tet.. Dapat dapat je terus ibu peluk cium aku. Waaaaaaa menangis berselok di situ. Alhamdulillah ni keputusannya..


menangis dalam gembira. 


kata kata gembira yang tak dapat diunkapkan :')



this is it. result pt3 aku woiii. TT_TT


alhamdulillah tidak menghampakan mereka. it is more than enough. tak expect langsung. alhamdulillah terima kasih Allah atas keputusan yang Engkau berikan ^^

English Lisan B woi. Ohoi malu pulak kita lahai. 10A 1B is more than enough alhamdulillah. Tu rezki aku k dah jangan complain hehehe. Ada kisah di sebaliknye haha. Ada inspirasi dalam tu jadi ketor lalu kite haha au bende k bai tutup cerita ni ok hihi.

Lepas amik result, nangis nangis sikit. Peluk ibu ayah dan kak awin semua. Alhamdulillah keputusan ni dapat mengukir senyuman manis lebar di wajah mereka.

'Alhamdulillah. Allah permudahkan semuanya. Ayah bangga dengan anum. Bangga sangat. Harapan ayah semoga anum mendapat keputusan cemerlang didengari Allah. Ayah sangat sayangkan anum. Anum tidak menghancurkan harapan ayah.'

'Ibu pun sama. Alhamdulillah anum dapat buktikan yang anum betul betul berusaha untuk mendapat kejayaan yang sangat cemerlang. Walaupun peperiksaan sebelum ni tidak stabil, tapi anum dah buktikan pada peperiksaan yang sebenar. Alhamdulillah ibu sangat bangga dengan anum.'

'Tahniah num. Kira hebat ah ni. Alah lek ah lisan je pun. Periksa bertulis straight kot. Kira advance lah ni num, awin spm pun 9 subjek je. Anum PT3 kot 11 subjek. Katang ah batch anum. Salute doe num.'

Alhamdulillah kata kata positif dikeluarkan oleh mereka. Terima kasih Allah sekali lagi. Hah ni ayat last ayah dan ibu tadi tak ingat nak mention tadi.

'Ni dah dapat result ni, balik nanti terus isi borang SBP online okay. Pastu terus apply. Ayah tak kisah anum nak sekolah mana mana pun asalkan anum belajar dan berusaha untuk memperoleh kejayaan yang cemerlang dalam spm nanti insyaallah ameenn'

'Ibu pun sama. Tak kisah sekolah mana mana pun asalkan bukan imtiaz lagi dah. Ok?'

Wiwowiwowiwo. Sentap kejap. Hahaha hm parents terus bagi ayat tu last last. Omaigad, pindah ke aku ni? Insyaallah rezki di mana mana. Kawan dimana mana boleh dicari. Insyaallah...

Lepas je bercakap cakap dengan ayah ibu kak win, aku terus lari ke sek sek tu hehehe. Rindu gila kawan sia. Lari terus peluk cium waaaaaaaaa hahahaha. Alhamdulillah keputusan kami memuaskan. Tahniah beb, usaha korang berbaloii. Tahniah semua Acme Luminous. Lepas gossip gossip, apa lagi kan? Selfie... hehehehe.

sek kite. family kite.


selfie ngan sek straight A kali hehehe. Tahniah ummi.. farah.

bersama best student imtiaz kemaman. 
Tahniah Husna Mardhiyyah.


baju kuning everywhere hehehe.


jet jet je pegang 11 A tu haha orang punya >_<


kuat selfie sek ning hahaha lol. 


Ainul ada bawak kek hasil duit batch banat je lah hehehe. Pastu ada lah jamu jamu sikit. 


Olololo so sweet hahaha.

Btw, nak ucap tahniah banyak kat makcik ni. Tahniah Nurfarah Nadiah binti Abdul Aziz. Tahniah Ketua Dorm Hafsah 1. Tahniah my the best ever bestie in the world. Tahniah anak tunggal Abdul Aziz. You have did the best so accept the best result. Tahniah weh. Bangga jadi befren mu. Wuhuu aku sayang mu sampai mati eh dok. Sampai syurga ek. Jangan lupa aku doh ah. Sayang ngak mu ning nak muah sikit hehehe. 11A kot tahniah beb. Nanti dah berjaya jangan lupa aku doh ah. stik hidung kang hehe.

Ok dah sambung cerita balik hehehe. Hah pastu ada lah snap banyak sangat gambar dengan princess ni. yelah bila kami bertemu, banyak ragamnye hehe.











Masa tengah sibuk sibuk dengan farah ni, ibu pun datang lah.. haa nampak gambar tu kan hehe. Ibu cakap... "cepat cepat ibu nak pergi kerja pulak ni. Patient dah tunggu ibu." alahai nak pergi dah ke bu? Okay okay. Jap bu jap 4 minit lagi hehehe. pastu dan lagi ambil gambar mase tengah jalan jalan pun hehe.


semek ni sampai lambat. baru sempat bergambar dengan dia


my best teacher ever. yang tengah tu inspiration muahahaha hehe.
yang kiri, ustaz zaidi, tengah cikgu roslan, yang kanan sir idruss
semua ajar ambe. TERIMA KASIH CIKGU :)


siti hajar. budak paling sporting hehe.
aku rindu mung wehh,


Lepas je snap snap... Terus ke kereta. Ayah dah tunggu betul betul depan dewan besar. Pgh macam VIP doh hahahaha. Okay pastu terus ke dungun. 

Dah berakhir sudah cerita 22 December. Alhamdulillah Allah ease everything. Tahniah semua batch 99'. Tahniah Acme Luminous. Tahniah Mazlin Hanum.






Lots of Love,
xoxo





1 comment:

  1. Assalamualaikum Kak Mazlin. Hahaha, syok baca entry ni..entry yang datang dari hati seorang mangsa PT3..Btw, mabruk 'ala najahiki =)

    One ada cerita yang Kak Mazlin terror BI. Betul lah apa yang dia kata..:D
    Lisan BI mungkin susah kan? Lagipun ujian individually..calm down, gagal sekali lisan BI tak bererti gagal selamanya, kan? =)

    #TeruskanUsaha
    #MestiOneSangat-SangatBanggaDenganKakakAngkatKesayanganDia =D

    ReplyDelete

Hai stalkers sayang.
Dah singgah ni, comment lah sikit.
Hehe satu pun jadi lah.